Domowa tortilla!

Szklanka mąki. 1/4 szklanki ciepłej wody. 1,5 łyżki oleju i szczypta soli.

Tak! To właśnie przepis na domową tortillę. Ciasto zagniata się łatwo… A potem, podzielone na 4 części, da 4 ładne placki. Tylko trzeba wałkować długo i cierpliwie.

Wystarczy uprażyć na patelni. A potem – trzymać pod wilgotną ściereczką.

Reklamy

Jeden Komentarz Dodaj własny

  1. ~zoska pisze:

    Super przepis!! I blog oczywiście też!! zapraszam także na mój

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s