Kruche babeczki z wiśniową frużeliną

Takie babeczki zawsze robią piorunujące wrażenie na gościach. Wydają im się chyba jakimś arcytrudnym dziełem, a w rzeczywistości – to łatwizna!

W lecie rezygnuję z dżemów na rzecz frużeliny. Szybka, smaczna, elegancka.

Lśni na babeczce niczym rubiny.

Przypominam więc przepis [zobacz tutaj]. Różnica polega na tym, że tym razem wykorzystuję wiśnie. Cudownie się prezentują, ich bordowy, intensywny kolor jest wręcz hipnotyzujący.

Trzeba pamiętać, że dno babeczki, przygotowane z kruchego ciasta można napełnić WSZYSTKIM.

Budyniem, twarożkiem, czekoladą, śmietaną, owocami, galaretką.

I równocześnie wszystko, w tym małym, niepozornym „naczynku” od razu staje się wykwintne. Taka właśnie jest magia babeczek.

Dodam tylko, że jeżeli nie macie foremek – można wyścielić ciastem formę na muffinki.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s